Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak eksplozja smaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt (2kg)
sos ostrygowy 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
pieprz kolorowy 1/2 łyżeczki
sól 250 łyżeczki
ziołowe ziarenka smaku 1 łyżeczka
butelka piwa 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak eksplozja smaku

Kurczaka umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Na kurczaka nanieść marynatę np. szerokim pędzelkiem.
Tak zamarynowanego kurczaka włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.
Przed pieczeniem przygotować blachę, piwo i kurczaka.
Na otwartą butelkę z piwem nadziać kurczaka, ustawić na blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem 100 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.


Tak przygotowany kurczak jest soczysty, aromatyczny i smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.04.2013 10:13
pycha!!!!!!!!!
Betka 12.04.2013 10:12
mniam mniam;)
eli82 13.10.2011 16:17
wow!
Anna146 25.08.2011 21:16
wygląda super
Anna169Hosz 19.06.2011 20:47
Rzeczywiście wygląda, jak prawdziwa \"eksplozja smaku\".
Smakosz6 30.11.2010 11:55
mniam
ZEWA 10.11.2010 20:04
Pyzuniu, skórka była mega chrupiąca.
SmacznaPyza 09.11.2010 08:34
pięknie się zrumienił, ach ta skórka...
ZEWA 08.10.2010 17:00
był bardzo soczysty, a skórka chrupiąca
wedith1 08.10.2010 09:25
Wygląda bardzo soczyście :D
wojtek10_89 30.09.2010 08:58
pychotka
kasiurek 30.09.2010 08:45
chetnie taki przyrzadze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak