Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Na kurczaka nanieść marynatę np. szerokim pędzelkiem.
Tak zamarynowanego kurczaka włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.
Przed pieczeniem przygotować blachę, piwo i kurczaka.
Na otwartą butelkę z piwem nadziać kurczaka, ustawić na blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem 100 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.


Tak przygotowany kurczak jest soczysty, aromatyczny i smaczny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    chetnie taki przyrzadze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    pychotka
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda bardzo soczyście :D
  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    był bardzo soczysty, a skórka chrupiąca
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie się zrumienił, ach ta skórka...
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pyzuniu, skórka była mega chrupiąca.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rzeczywiście wygląda, jak prawdziwa \"eksplozja smaku\".
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !