Sposób przygotowania

Do 2l wody wsypujemy cukier puder (10 dkg) i grzejemy do \"podżółknięcia\", dolewamy wino i podgrzewamy mieszając. Dorzucamy obrane kawałki rabarbaru i maliny(mogą być mrożone); gotujemy 10 minut po czym odstawiamy na 30 minut. Odcedzamy i do pozostałego płynu (ponownie podgrzanego) dodajemy połówki truskawek. Odstawiamy do ostygnięcia. Z ubitego białka z cukrem pudrem (5dkg) robimy bezy układając łyżką kawałki piany na wrzącej wodzie. Przykrywamy garnek, gasimy gaz i zostawiamy na 7 minut. Bezy kładziemy na wystudzonej zupie w talerzach. Można posypać cynamonem i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    W sezonie też taką robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    ma świetny kolorek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    ma świetny kolorek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !