Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa owocowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 50 dkg
cukier puder 15 dkg
wino białe 300 ml
maliny świeże 30 dkg
truskawki 50 dkg
białko 1 szt
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier puder 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa owocowa

Do 2l wody wsypujemy cukier puder (10 dkg) i grzejemy do \"podżółknięcia\", dolewamy wino i podgrzewamy mieszając. Dorzucamy obrane kawałki rabarbaru i maliny(mogą być mrożone); gotujemy 10 minut po czym odstawiamy na 30 minut. Odcedzamy i do pozostałego płynu (ponownie podgrzanego) dodajemy połówki truskawek. Odstawiamy do ostygnięcia. Z ubitego białka z cukrem pudrem (5dkg) robimy bezy układając łyżką kawałki piany na wrzącej wodzie. Przykrywamy garnek, gasimy gaz i zostawiamy na 7 minut. Bezy kładziemy na wystudzonej zupie w talerzach. Można posypać cynamonem i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 05.07.2012 03:19
ma świetny kolorek :)
Renata16 05.07.2012 03:19
ma świetny kolorek :)
Ewelina47 02.07.2012 19:33
pyszności
Marzena34 02.06.2012 12:58
fajna
gusia1000 10.02.2012 13:46
W sezonie też taką robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak