Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa \"nic\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 łyżka
cukier 2 łyżki
jajko 1 szt
mleko 1 l
skórka z cytryny 1 szt
cukier puder 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa \"nic\"

Budyń, szczyptę soli, cukier, żółtko, skórkę z 1 cytryny i zimne mleko do szklanki na 75% wysokości. Mocno wymieszać. Resztę mleka zagotować i do gotującego się powoli wlewać zawartość szklanki mieszając aż się zagotuje. ubitą sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru nakładamy do zupy używając wilgotnej łyżeczki (małe porcje). Zostawiamy przykryte na ok. 5 minut. GOTOWE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 05.07.2012 03:16
no proszę nawet taką zupkę można zrobić
gusia1000 10.02.2012 13:45
Lubię ją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak