Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne śledziki w cieście według Agi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 30 dag
jajko
mleko
mąka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne śledziki w cieście według Agi

Płaty śledziowe zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około godzinkę.Odcedzamy i kroimy na małe kawałki.Przygotowujemy bardzo gęste ciasto naleśnikowe,doprawiamy pieprzem i ewentualnie odrobiną soli(śledzie i tak są słone!).Każdy kawałek maczamy w cieście i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.Smażymy na złoto z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 12.11.2016 22:16
pyszne jedzonko
Ela15 23.03.2015 09:38
fajne sledzie
Jagódka77 20.12.2014 14:41
fajny sposób na pysznego śledzia
paula99926 22.01.2012 14:30
fajne
anna186 12.01.2012 20:15
super
joanna77 05.01.2012 11:31
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak