Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne grzybki według Agi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
sól
grzyby suszone 25 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne grzybki według Agi

Grzybki namaczamy na noc w sporej ilości wody.Na drugi dzień gotujemy z dodatkiem soli,pieprzu i ewentualnie warzywnej kostki rosołowej.Odcedzamy,wywar koniecznie trzeba zostawić na przepyszną zupkę grzybową.Grzybki studzimy,każdy osobno dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.My uwielbiamy,polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.03.2015 10:07
Pyszne są te grzybki
ben-ka 16.01.2012 09:44
U mnie też takie grzyby maja wzięcie:)
Krystyna32 12.01.2012 09:18
pycha
irenka 11.01.2012 20:40
smaczne
joanna77 05.01.2012 11:32
też takie robię
Natalia37
Natalia37 04.01.2012 19:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak