Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Przygotować miskę z zimną wodą i woreczek.
Ciasto włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć.
Włożyć do miski z wodą, powinno swobodnie pływać.
Ciasto trzymać aż wypłynie.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć dżemem wymieszanym z bułkę tartą i cynamonem.
Resztę ciasta porwać na kawałki i poukładać na górze jabłek.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Można gotowe ciasto polać dowolnym lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Sezon jabłkowy trwa więc tylko robić takie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    poproszę kawałek do porannej kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !