Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 15 dkg.
cebula
wywar z wloszczyzny
śmietana 30% 3/4 szkl.
masło 2 łyżki
koperek
makaron kolanko lub świderki
bulion warzywny 2 kost.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z makaronem

grzyby opłukać pod bieżącą wodą włożyć do garnka i zalać niewielką ilością zimnego bulionu odstawić na ok.2godz.następnie ugotować je wyjąć z wywaru i pokroić w paski,cebulę obrać drobno posiekać na patelni rozgrzać masło po czym wrzucić pokrojone grzyby oraz cebulę i smażyć chwilę przez ok.5min.całość oprószyć mąką lekko zrumienić dodać wywar z włoszczyzny i gotowania grzybów wymieszać gotować na małym ogniu przez 15min. doprawić do smaku solą i pieprzem zabielić śmietaną na koniec posypać siekanym koperkiem,makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić nakładać porcje na talerze wlewać zupę i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.04.2013 09:30
bardzo ja lubię,i zrobię dzisiaj na obiad :)
MAR3STA 13.01.2012 16:52
uwielbiam taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak