Sposób przygotowania

grzyby opłukać pod bieżącą wodą włożyć do garnka i zalać niewielką ilością zimnego bulionu odstawić na ok.2godz.następnie ugotować je wyjąć z wywaru i pokroić w paski,cebulę obrać drobno posiekać na patelni rozgrzać masło po czym wrzucić pokrojone grzyby oraz cebulę i smażyć chwilę przez ok.5min.całość oprószyć mąką lekko zrumienić dodać wywar z włoszczyzny i gotowania grzybów wymieszać gotować na małym ogniu przez 15min. doprawić do smaku solą i pieprzem zabielić śmietaną na koniec posypać siekanym koperkiem,makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić nakładać porcje na talerze wlewać zupę i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam taką zupę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo ja lubię,i zrobię dzisiaj na obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !