Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 300 g
cebula 1
czosnek 1-2 ząbki
rosół z kostki 1 szklanka
słodka śmietana 2 szklanki
oliwa
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w śmietanie

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i grzyby. Dusić w powstałym sosie. Po kilku minutach wlać bulion i nadal dusić. Kiedy kurki będą miękkie wlać śmietanę i doprawić do smaku. przed podaniem wierzch można posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.04.2012 16:57
Uwielbiam takie kurki.
Smakosz6 19.08.2010 15:53
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak