Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
ogórek konserwowy 2 szt
miód 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
papryczka chili do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
ogon wołowy 1 szt
wino czerwone wytrawne 150 ml
śmietana do smaku
bulion warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa

Pokrojony ogon gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki warzywnej. W garnku złocimy cebulę na oliwie, dodajemy cieniutkie plastry ogórka, miód, curry, paprykę i koncentrat pomidorowy. Dolewamy 1,5 l wywaru z ogona i jego samego. Zagotować, zgasić płomień i dolać wino. można zagęścić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 10:10
dawno nie jad?am pycha
Kuchareczka2 08.07.2012 22:44
uwielbiam zupę ogonową
Renata16 04.07.2012 23:56
uwielbiam ją
gusia1000 01.02.2012 18:35
Łał, nie jadłam takiej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak