Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na kefirze ze śliweczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 200 g
kefir 400 ml
jaja 4 szt
cukier 5 łyżek
mąki przennej 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 g
pergamin
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na kefirze ze śliweczkami

Śliwki pokrój w cząstki. Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z połową cukru na puszystą masę, następnie dolej kefir. dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śliwki, po czym dokładnie wymieszaj. Białka ubij z cukrem na sztywno i dodaj do masy i również delikatnie wymieszaj. pergamin posmaruj olejem i ułóż go na patelni. Wylej masę, formując małe racuszki i smaż na złoty kolor. Następnie posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.02.2014 23:03
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak