Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 35 dkg
masło 10 dkg
wywar mięsny 1 l
wino białe 5 łyżek
bułka 2 szt
ser 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Krążki cebuli podsmażamy na maśle na złocisto. Dolewamy wywar i gotujemy. Solimy, pieprzymy, dolewamy wino i gotujemy 17 minut. Z bułek robimy grzanki, ścieramy ser. Zupę podajemy w żaroodpornych naczyniach na wierzchu kładąc grzanki i posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:45
pyszna
Marzena34 25.04.2012 19:18
moje smaki-uwielbiam cebule
gusia1000 01.02.2012 18:32
Gotuję ją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak