Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

farsz:
1 kg łopatki wieprzowej
400 g surowego boczku
500 g kapusty kiszonej
1 kostka rosołowa
sól
pieprz
1 cebula
1 garść grzybów suszonych

farsz: Łopatkę i boczek kroiemy w większą kostkę. Gotujemy około godziny w wodzie z kostką rosołową. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Grzyby moczymy w miseczce. Gdy mięso już będzie miękkie, mielimy je wraz z odsączoną kapustą przez maszynkę. Cebulkę podsmażamay na patelni i dodajemy do mięsa. Grzyby drobno siekamy i też dodajemy. Przekładamy nasz farsz na patelnię i dusimy podlewając wodą, w której gotowało się mięso.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    a dzis miałem ogromną ochote na takie krokiety
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ja też bym zjadła krokieta... Nie koniecznie z mięsem, ale takiego z pieczarkami:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Krokiety? Uwielbiam! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    krokiety to wspaniałe danie na przjecie,spotkanie i kazdy obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !