Sposób przygotowania

Filety śledziowe natrzeć czosnkiem, popieprzyć i zostawić na około jedną godzinę. Połówkę marchwi pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki poddusić. Fileta opiec w mące i jajku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Przygotować sos: Dodać marchew do podduszonych pieczarek - dusić razem do miękkości. Śmietanę roztrzepać z jedną łyżką mąki. Wlać do pieczarek i marchwi. Tak przygotowanym sosem polać fileta. Zapiec w piekarniku nagrzanym na ok. 180 st. przez 15-20 minut. Podawać na gorąco !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !