Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 2 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 0,5 szt
czosnek 0,5 szt
żurek 1 butelka
bulion warzywny 0,5 litra
majeranek
chleb 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebie

Zagotować bulion. Na gotujący wrzucić białą kiełbasę i gotować ok 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę wyjąć, ostudzić i pokroić w plastry. Podsmażyć na oleju z cebulą. Gdy ziemniaki zmiękną wrzucić przesmażoną kiełbasę (bez cebuli) i roztarty ząbek czosnku. Zalać to wszystko żurkiem i zagotować. Dodać majeranek i pogotować chwilę.
Podawać w chlebie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.03.2012 19:09
świetna zupa
Justyna Jussstiii 13.01.2012 08:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak