Sposób przygotowania

Wszystkie bakalie i orzechy mieszamy razem. Figi i daktyle kroimy na mniejsze kawałki, odkrawając z fig ogonek a z daktyli wyciągamy pestki. Orzechy siekamy drobniej. Dodajemy do bakali mąkę. W rondelku rozpuszczamy masło i miodem. Bakalie przekładamy na foremkę do tarty wyłożonej papierem do pieczenia i zalewamy gęstym syropem z miodu. Pieczemy około 30 minut w 150 stopniach. Taki deser jest bardzo słodki, ale bardzo smaczny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    super,mocno naładowana bakaliami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ładnie to wygląda ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !