Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panforte

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 3/4 szklanki
orzechy laskowe 3/4 szklanki
migdały 3/4 szklanki
figi 1 paczka
daktyle 10
miód 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 5 łyżek
mieszanka do keksa 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Panforte

Wszystkie bakalie i orzechy mieszamy razem. Figi i daktyle kroimy na mniejsze kawałki, odkrawając z fig ogonek a z daktyli wyciągamy pestki. Orzechy siekamy drobniej. Dodajemy do bakali mąkę. W rondelku rozpuszczamy masło i miodem. Bakalie przekładamy na foremkę do tarty wyłożonej papierem do pieczenia i zalewamy gęstym syropem z miodu. Pieczemy około 30 minut w 150 stopniach. Taki deser jest bardzo słodki, ale bardzo smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.05.2012 08:58
smaczne
Renata22 25.01.2012 20:32
fajne
jolita 06.01.2012 09:54
mniam
jolita 06.01.2012 09:54
mniam
Kas2 06.01.2012 00:39
super,mocno naładowana bakaliami
aginaa 05.01.2012 15:24
polecam
Katarzyna/kate1980 04.01.2012 21:44
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak