Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z białą czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

niesolone masło 2 łyżki
gęsta śmietana 5 łyżek
likier kokosowy 1 łyżka
biała czekolada 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z białą czekoladą

Masło wraz ze śmietaną zagotować. Gotować 1 min, zdjąc z ognia. Dodać połamane 250 g czekolady, mieszać aż się stopi. Następnie mieszając dodać likier. Wylać na tacę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na około 3 godz, aż masa stwardnieje. Odrywać kawałki masy i formować je w kulki. Wstawić do lodówki jeszcze na 30 min. Pozostałe 100g czekolady stopić w kąpiele wodnej, maczać w niej trufle, pozwalając by nadmiar spływał z powrotem do garnka. Ułozyć na pregaminie, na powierzchni trufli uformować zawijasy za pomocą widelca. Odstawić do stwardnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.11.2013 12:37
Coś dla mojego podniebienia :-)
Bernadeta1 22.11.2013 11:20
pychota takie trufle
Iwusia 26.06.2013 23:19
coś wspaniałego
caralajna 07.05.2013 06:52
cudeńka, lubię smak białej czekolady
RenataZ-et 30.01.2013 21:43
Wyglądają idealnie! Chętnie bym się poczęstowała :)
Kate131 01.12.2012 19:00
ale pysznosci
Sarenka 06.01.2012 17:15
Kulki, kuleczki ... uwielbiam! :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak