Sposób przygotowania

Masło wraz ze śmietaną zagotować. Gotować 1 min, zdjąc z ognia. Dodać połamane 250 g czekolady, mieszać aż się stopi. Następnie mieszając dodać likier. Wylać na tacę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na około 3 godz, aż masa stwardnieje. Odrywać kawałki masy i formować je w kulki. Wstawić do lodówki jeszcze na 30 min. Pozostałe 100g czekolady stopić w kąpiele wodnej, maczać w niej trufle, pozwalając by nadmiar spływał z powrotem do garnka. Ułozyć na pregaminie, na powierzchni trufli uformować zawijasy za pomocą widelca. Odstawić do stwardnienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kulki, kuleczki ... uwielbiam! :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglądają idealnie! Chętnie bym się poczęstowała :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    cudeńka, lubię smak białej czekolady
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś wspaniałego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota takie trufle
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Coś dla mojego podniebienia :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !