Sposób przygotowania

Tańszą rybę gotujemy na małym ogniu w 2l zimnej, osolonej wodzie przez 15 minut. Turbota filety kropimy sokiem z cytryny i zostawiamy na 20 minut. Bulwy fenkuła obieramy z zielonych gałązek i umyte dzielimy na 8 części. Włoszczyznę obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę wraz z czosnkiem i ryżem. mieszając, dusimy przez 5 minut. Dolewamy wywaru z tańszej ryby i dosypujemy pieprz i liście laurowe. Gotujemy 25 minut. Filety dodajemy do zupy wraz z obranymi i pokrojonymi pomidorami. Na małym ogniu, bez przykrycia gotujemy przez 10 minut. solimy do smaku i dodajemy kawałki fenkuła z natką pietruszki. NIE GOTUJEMY.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam też jej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    brzmi nieznano i dlatego mnie ciekawi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !