Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
margaryna 10 dag
cukier kryształ 5 łyżek
kakao 2 łyżki
posypka cukierkowa 2 łyżki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w polewie

Kroki postępowania

1
Jabłka dokładnie umyć i obrać ze skórki
Krok 1 - Jabłka w polewie foto
2
Przygotować polewę: margarynę roztopić, dodać cukier i kakao, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ostudzić.
Krok 2 - Jabłka w polewie foto
3
Po lekkim ostygnięciu polać jabłuszka. Posypać posypką cukrową. Dodatkowo zalać miodem płynnym.
Krok 3 - Jabłka w polewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 04.12.2013 12:54
bardzo fajne połączenie
paula99926 22.08.2012 11:04
super:)
kate.500 24.05.2012 16:50
boskie
zdzislawa2 24.02.2012 12:19
uwielbiam takie desery :)
cooleczka 20.02.2012 20:43
kuszące :)
Marta1986 23.01.2012 19:38
to prawda są dość słodkie ale ja bardzo lubię wszystko co słodkie:-) jeśli chodzi o sposób jedzenia no to widelcem i nożem odrzutu dużo nie ma tylko troszkę trwa jedzenie:-)
BernadettaP 05.01.2012 07:37
Aż 5 łyżek cukru i do tego 2 miodu ? Strasznie słodką polewę robisz... I jeszcze mam pytanie: Jak należy te jabłka jeść ? W rękę się nie da, bo możemy się tylko pobrudzić... Widelcem i nożem ? Bardzo dużo \"odrzutu\" nam zostanie...
sylwia / sytofala 04.01.2012 20:57
SMAKOWITE :)
Mati13 04.01.2012 19:48
ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak