Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowa pasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1/2 pęczka
rzodkiewka 6-8 sztuk
śmietana 3 łyżki
jogurt 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowa pasta

Szczypiorek opłukać, otrząsnąć z wody, drobno pokroić. Rzodkiewki umyć pokroić w plasterki albo w drobną kostkę. Ser przełożyć do salaterki utrzeć z jogurtem i solą. Dodać śmietanę, wymieszać. Pasta nie powinna być sucha. Dodać przygotowany szczypiorek i przygotowane rzodkiewki, wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem. Można posmarować masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak