Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki herbaciane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 opakowań
margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
kakao 3 łyżki
spirytus 50 gram
mocny napar herbaciany 1 łyżeczka
wiórki kokosowe do dekoracji
mak do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki herbaciane

Herbatniki przemielić przez maszynkę do mięsa. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao, aromat rumowy (lub napar herbaciany) i spirytus. Wymieszać. Można odpowiednio dodać albo tłuszczu albo herbatników gdy masa jest zbyt sucha lub wilgotna. Lepić kulki. Obtaczać je w kokosie, orzechach lub maku. Można również przygotować bez alkoholu. Wtedy deserem mogą cieszyć się również dzieci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.02.2012 11:17
intrygujące :)
cooleczka 07.02.2012 17:30
kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak