Sposób przygotowania

Wędlinę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić małe na połowy a duże w ósemki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła przesmażyć obraną i pokrojoną cebulę. Dodać przygotowane pieczarki i wędlinę, podlać bulionem albo wodą. Poprószyć solą i pieprzem dusić do miękkości. Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do sosu. Doprawić przyprawami do smaku. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Dodać jajka, mąkę i przyprawy do smaku. Smażyć placki na patelni na rozgrzanym oleju na chrupko. Podawać z przygotowanym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !