Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń na opakowaniu. Wcześniej makaron połamać na 2,3 części. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć osuszyć, przesmażyć na oleju. Jeśli pieczarki mają przyciemnione kapelusze, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki bądź ósemki. Na patelni rozgrzać olej dodać pieczarki, przesmażyć. Jeśli trzeba odparować z powstałego soku. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć. Dodać osączony makaron, wymieszać. Pora umyć, pokroić w talarki, dodać do makaronu, wymieszać. Dodać przyprawy do smaku i połowę starego sera. Kilkakrotnie przemieszać. Gorący nakładać na talerze, posypać resztą sera.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !