Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połamane spagetti z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 25 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1/2 sztuki
por 1/4 sztuki
żółty ser 8 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Połamane spagetti z pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń na opakowaniu. Wcześniej makaron połamać na 2,3 części. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć osuszyć, przesmażyć na oleju. Jeśli pieczarki mają przyciemnione kapelusze, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki bądź ósemki. Na patelni rozgrzać olej dodać pieczarki, przesmażyć. Jeśli trzeba odparować z powstałego soku. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć. Dodać osączony makaron, wymieszać. Pora umyć, pokroić w talarki, dodać do makaronu, wymieszać. Dodać przyprawy do smaku i połowę starego sera. Kilkakrotnie przemieszać. Gorący nakładać na talerze, posypać resztą sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak