Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko na biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1 woreczek
galaretka agrestowa 1 szt
woda
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko na biszkopt

Schłodzoną śmietanę ubić mikserem. Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody (ok 2 szklanki). Lekko tężejące dodać do śmietany - wymieszać. Wylać na biszkopt lub na blachę. Schłodzić w lodówce. W przypadku użycia dwóch różnych galaretek śmietanę podzielić na dwie części. Do jednej dodać jedną galaretkę, do drugiej (trochę później) drugą. Najpierw wylać jedną warstwę, poczekać aż stężeje, później drugą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.02.2012 08:21
super fajne
JUSTYNA61 16.01.2012 09:33
lubię ptasie mleczko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak