Sposób przygotowania

Zagotować w 1/2 l wody pokrojony na kawałki chleb i przetrzeć przez sito. dosypać cynamon, dolać soku z cytryny i dołożyć skórkę i rodzynki. dodać pół porcji cukru i obrane, pokrojone na plasterki jabłka. Dodać piwo. Gotować 10 minut na małym ogniu. Żółtko rozmieszać z niewielką ilością chłodnej zupy i dolać do garnka. Podgrzać nie gotować.Białko ubić z resztą cukru na sztywną pianę, którą kładziemy łyżeczką na gorącą zupę. N 3-4 minuty przykrywamy. NIE GOTOWAĆ.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawe.. nawet nie wyobrażam sobie smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    zupka z piwem... chętnie skosztuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !