Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Marchew umyć, ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Śledzie wymoczyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę razem z kiszonym ogórkiem. Buraka umyć ugotować, obrać i wystudzić. Zetrzeć na tarce. Jabłka, groszek, cebule, śledzie i marchew połączyć. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z majonezem. Sałatkę podzielić na dwie części do jednej dodać startego buraka i wymieszać. Na półmisku albo salaterce układać na przemian sałatkę z buraczkiem i bez buraczka. Dowolnie udekorować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !