Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selwestrowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opakowania
galaretka agrestowa 2 opakowania
rurki waflowe 1 opakowanie
czekolada kilka kostek
masa
mleko 400 ml
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
maragryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Selwestrowy deser

Galaretkę agrestową rozpuścić jak podano na opakowaniu, później przelać do kieliszków i położyć tak aby kieliszek nie był równo, tylko trochę pochylony. Następnie czekamy aż się stwardnieje galaretka. Później rozpuszczamy galaretkę truskawkową i zalewamy kieliszki na równi z galaretką stężoną. Robimy masę: odlać trochę mleka, resztę z zagotować. W odlanej części wymieszać mąki, cukier i jajko. Gdy mleko się zagotuje wlać mleko z rozpuszczonymi składnikami i mieszać do zagotowania. Odstawić do ostygnięcia. Później zmiksować z margaryną. Można dodać kieliszek spirytusu. Następnie dawać do dekoratorki i dawać po trochu na galaretkę w kieliszku. później dać do tego rurki waflowe, następnie skruszyć czekoladę. Można dać też kawałki małej czekolady. Dać do lodówki na godzinkę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 01.04.2012 09:27
pewnie wszyscy go zjedli, niekt się nie wyłamał
gosia47-47 11.02.2012 14:56
super pyszny
Ela15 11.02.2012 12:53
ekstra deser
jogobella231
jogobella231 01.02.2012 09:42
super
barbara11561 16.01.2012 22:18
pyszny deserek
kamyk 08.01.2012 10:24
piękne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak