Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorów.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 50 dkg
bekon 6 dkg
debula 1 szt
mąka 1 łyżka
wywar mięsny 1 l
przecier pomidorowy 2 łyżki
oregano świeże do smaku
śmietana gęsta 4 łyżki
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów.

Pokrojony na niewielkie kawałki bekon podsmażyć w garnku na skwarki. Po ich wyjęciu wrzucić na tłuszcz posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dosypać mąki i wymieszać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić. Dodać do garnka z cebulą i dolać wywar. Gotować pod przykryciem około 15 minut. przetrzeć przez sito. Podawać ze śmietaną i posypane koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 24.06.2012 22:24
wyśmienita (:
Sylwia56
Sylwia56 29.02.2012 16:34
pycha
gusia1000 31.01.2012 19:04
Super.
artur7 04.01.2012 17:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak