Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Osączyć. Pieczarki umyć, pokroić, przesmażyć na gorącym oleju. Jajka roztrzepać, połączyć z makaronem. Pietruszkę umyć, drobno pokroić, dodać do masy.

Dodać pieczarki. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nabierać masę. Posypywać tartą bułką. Posypaną stroną kłaść na tłuszcz. Placuszek obsypać bułką na patelni, przewrócić na drugą stronę. Smażyć na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !