Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 20 dag
boczek 5 plastrów
żółty ser 10 dag
mrożona mieszanka meksykańska 25 dag
olej 2 łyżki
sól
pieprz
indyk 120 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś indyka

Pierś rozciąć, przyprawić i odstawić na 20 minut. Fasolkę zblanszować w osolonej wodzie, osączyć. Mrożone warzywa włożyć na sitko, przelać wrzątkiem. Wymieszać z fasolką, kawałkami sera i przyprawami. Na mięsie ułożyć boczek, rozsmarować farsz, zrolować, spiąć wykałaczkami. Włożyć do brytfanny, wlać olej, trochę wody. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni C. W trakcie pieczenia polewać sosem i ewentualnie uzupełnić wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak