Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 dużych
masło 6 łyżek
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 2 łyżki
twaróg 20 (pełnotłusty)
ser żółty 5 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Pieczarki umyć, odciąć trzony i drobno posiekać. Kapelusze pieczarek podsmażyć na maśle lekko je rumieniąc (na małym ogniu 5 min). Twaróg wymieszać z pokrojonymi trzonami pieczarek, cebulą, żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach i natką. Doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić kapelusze i zapiec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać gorące z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 12.10.2010 16:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak