Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 60 dag
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 2
cebula 1
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki faszerowane

Do mięsa wbić jajko. Dodać namoczoną w wodzie, odsączoną bułkę i posiekaną cebulę. Wyrobić, doprawić. Uformować kotleciki.l Do środka wkładać kawałki papryki. Każdy kotlecik obtaczać w mące, zanurzać w jajku i panierować w bułce. Smażyć na oleju, często obracając. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak