Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

teczowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka zielona 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
galaretka czerwona 1 szt
galaretka niebieska 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 lyzek
Biszkopty 1 opakowanie
cukier 3 lyzki
galaretka żółta 1 szt.
kremówka 3/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: teczowy przysmak

Galaretki rozpuscic w osobnych naczyniach, poczekac az zaczna tezec.
Dno formy posmarowac maslem, ulozyc biszkopty.
Zelatyne rozpuscic w letniej wodzie.
Kremowke ubic z cukrem i dodac zelatyne.

Masy:
biszkopty
Kremowka - 1/3 porcji
galaretka zolta
galaretka zielona
kremowka - 1/3 porcji
galaretka czerwona
galaretka niebieska
kremowka 1/3 porcji
galaretka pomaranczowa

Oczywiscie kazda warsta musi dobrze zastygnac przed polozeniem nastepnej.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak