Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w cieście z konfiturą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
ciasto francuskie 30 dag
jajko
sól
pieprz
konfitura 1 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w cieście z konfiturą

Mięso przyprawić, obtoczyć w konfiturze. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na 2 części. Na jeden płat ciasta nałożyć indyka, przykryć drugim blatem, sklejając brzegi. Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Jajko roztrzepać i za pomocą pędzla rozetrzeć na cieście. Piec w temp. 180 stopni C przez ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 04.01.2012 16:29
az mi slinka cieknie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak