Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z powideł wiśniowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidał 25 dkg
cynamon
wino 250 ml
cukier 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z powideł wiśniowych

Usmażyć kilka łyżek powideł w tłuszczu od pieczeni, wlać kilka łyżek sosu do tejże pieczeni, szklankę wina, trochę cukru, cynamonu, goździków i to zagotować. Zalać pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak