Sposób przygotowania

Roztop masło w garnku, do gorącego wsyp mąkę i lekko zasmaż, nie podsmażaj, zasmażka ma pozostać biała. Dolej wywar mięsny (może być z kostki) zagotuj, mieszając by nie powstały grudki. Gotuj przez 5 minut. Dodaj pokrojony ser, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu aż cały ser się stopi. Przypraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Obierz i umyj cebulki, pozostawiając ok. 10 cm szczypiorku, pokrój razem ze szczypiorem. Na patelni roztop odrobinę masła, podsmaż dymkę i dodaj do zupy przed samym podaniem. Można podać z grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak? zup? to gotuj?.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    uwielbiam taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !