Sposób przygotowania

Rozetnij strąki papryki na połowę, usuń pestki, umyj strąki i pokrój w cienki makaron. Obierz i posiekaj cebulę, pokrój kapustę kiszoną. W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę aż stanie się szklista. Dodaj pokrojoną paprykę, kapustę i smaż przez 3-5 min. na niewielkim ogniu. Dolej wywar i zagotuj zupę. Posól i popieprz do smaku. Gotuj 20 minut. Zmiksuj zupę, dodaj winu i podgrzej zupę. NIE GOTUJ. Śmietanę można dodać do zupy lub podawać oddzielnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie gotowa?am takiej zupy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    extra :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !