Sposób przygotowania

Żeberka obsypać przyprawami (szczypta pieprzu, soli i papryki - według uznania), Włożyć na patelnię i podsmażyć, aż się zarumienią, a następnie przełożyć do garnka, Wlać szklankę bulionu (rozpuszczona 1 kostka rosołowa) tak, żeby przykryć żeberka i poddusić (gotować, aż żeberka zmiękną). W międzyczasie pokroić cebulę w talarki, przysmażyć na tłuszczu na patelni i dodać do niej bulionu z 1/2 kostki rosołowej, poddusić ją i dodać do niej koncentrat pomidorowy (zamiennie czasem używam przecieru pomidorowego). W ten sposób przyrządzamy sos, który dodajemy do żeberek. Następnie sos i żeberka mieszamy. Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !