Sposób przygotowania

Fasolę Jaś moczymy w wodzie,najlepiej całą noc,ale nie krócej niż 5 godzin.Dokładnie płuczemy fasolę i gotujemy ją w garnku na małym ogniu w lekko osolonej wodzie około 50 minut.Cebulę obieramy.Boczek,kiełbasę wędzoną i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju-najpierw wrzucamy boczek,potem kiełbasę,a na końcu cebulę.Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.Gdy fasola będzie miękka dodajemy do niej przysmażone składniki i przecier pomidorowy.Gotujemy przez chwilę,doprawiamy do smaku majerankiem i jak potrzeba solą i pieprzem.Podajemy z bagietką.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    oj zjadłabym taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?wietna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Rzadko ją robię bo je ją praktycznie tylko mąż

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !