Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 3 1\\2szkl
buraki 15dag
botwina pęczek
śmietana 10dag
mąka 2dag
kwas z buraków 1\\2szkl
sól
koper
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z botwiny

Buraki umyć ,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach z włoszczyzną ,ugotować.Botwinę oczyścić,opłukać,pokroić w paski szerokości ok1cm,włożyć do przecedzonego wywaru,dodać mąkę rozmieszaną ze śmietaną,zagotować.Dodać kwas,doprawić do smaku solą.Koperek posiekać ,jajka ugotowane na twardo pokroić w ćwiartki włożyć do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak