Sposób przygotowania

Kości starannie umyj pod bieżącą wodą. W dużym garnku zagotuj około 4 l wody,do wrzątku włóż kości, doprowadź do wrzenia i zszumuj. Przygotuj jarzyny, włóż do garnka wraz z przyprawami, posól do smaku i gotuj powoli ok. 2-3 godzin, pozwalając, by około 1/3 wywaru wyparowała. Wywar przelej przez sito do innego garnka, kości daj psu:)

W drugim garnku rozgrzej lekko masło, wrzuć posiekaną cebulę, aż stanie się szklista, dołóż dynię pokrojoną w kostkę i duś razem na niewielkim ogniu przez 10 minut mieszając.

Dynię wraz z cebulą zmiksuj i połącz z wywarem. Przepraw do smaku. Przed podaniem można dodać śmietanę lub podać ją oddzielnie. posypać koperkiem. Można podawać z grzankami.

SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    ?wietna zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    zapewne przepyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !