Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wołowe 1 kg
por 1 szt
marcheka 1 szt
pietruszka 1 szt
łodyga selera 1 szt
natka pietruszki
cebula 10 dkg
koperek
masło 3 dkg
śmietana gęsta 10 dkg
sól
pieprz
dynia 1 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

Kości starannie umyj pod bieżącą wodą. W dużym garnku zagotuj około 4 l wody,do wrzątku włóż kości, doprowadź do wrzenia i zszumuj. Przygotuj jarzyny, włóż do garnka wraz z przyprawami, posól do smaku i gotuj powoli ok. 2-3 godzin, pozwalając, by około 1/3 wywaru wyparowała. Wywar przelej przez sito do innego garnka, kości daj psu:)

W drugim garnku rozgrzej lekko masło, wrzuć posiekaną cebulę, aż stanie się szklista, dołóż dynię pokrojoną w kostkę i duś razem na niewielkim ogniu przez 10 minut mieszając.

Dynię wraz z cebulą zmiksuj i połącz z wywarem. Przepraw do smaku. Przed podaniem można dodać śmietanę lub podać ją oddzielnie. posypać koperkiem. Można podawać z grzankami.

SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 24.06.2012 22:17
zapewne przepyszna :)
krokodyl 26.02.2012 18:48
dzięki za komentarze
gusia1000 31.01.2012 18:57
?wietna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak