Sposób przygotowania

Rybe oczyszczoną obtaczamy w moce i smązymy na rozgrzanym oleju. RAz z jednej , raz z drugiej strony na złociutki kolor. Rybkę skrapiamy sokiem z cytryny

Warzywa:
Obieramy, myjemyi scieramy na tarce zaś drobno kroimy. Na rondlu musmy zeszklic cebulę i dodac pozostałe warzywa, lisc laurowy, ziele, przyprawy, koncentrat i 1/2 łyzeczki cukru. Dolewamy wody troszkę by uzyskac jakby to nazwac taka konsystencję jak sos, chodzi o to zeby sie nie przypaliły i tak o to je dusimy pod przykryciem 30-35 minut.
Rybke pokrywamy gotowymi warzywami i mozemy skropic reszta soku z cytryny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    a ja wielbiam;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    a ja wielbiam;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna88

    pysia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    lubię rybki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczna taka ryba:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię rybę po grecku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !