Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 6 łyżek
cebula 1,5 sztuki
seler 1/2 sztuki
marchewka 4 sztuki
filety rybne 1 kg
pietruszka 1,5 sztuki
mąka do panierki
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sok z cytryny 1/2 sztu

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybe oczyszczoną obtaczamy w moce i smązymy na rozgrzanym oleju. RAz z jednej , raz z drugiej strony na złociutki kolor. Rybkę skrapiamy sokiem z cytryny

Warzywa:
Obieramy, myjemyi scieramy na tarce zaś drobno kroimy. Na rondlu musmy zeszklic cebulę i dodac pozostałe warzywa, lisc laurowy, ziele, przyprawy, koncentrat i 1/2 łyzeczki cukru. Dolewamy wody troszkę by uzyskac jakby to nazwac taka konsystencję jak sos, chodzi o to zeby sie nie przypaliły i tak o to je dusimy pod przykryciem 30-35 minut.
Rybke pokrywamy gotowymi warzywami i mozemy skropic reszta soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.09.2012 10:04
lubię rybę po grecku
Natalia40 20.08.2012 19:55
pycha
Izabela28 28.05.2012 16:10
smaczna taka ryba:)
Dorota37 08.05.2012 21:26
lubię rybki
Anna88 05.03.2012 19:46
pysia
mic 15.01.2012 20:07
a ja wielbiam;)
mic 15.01.2012 20:07
a ja wielbiam;)
novita23 09.01.2012 20:08
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak