Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy olej roślinny, smazymy mięso z odrobiną soli i pieprzu. W większym garnku szklimy cebulę i czosnek - drobno posiekane, dodajemy podsmażone mięso - bez tłuszczu! i mieszamy. Dodajemy przecier i dokładnie łączymy składniki. Zalewamy sokiem pomidorowym. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i wszystkie pozostałe przyprawy. Mieszamy. Gotujemy do miękkości papryki, na koniec dodajemy wodę, by sos miał wodnistą konsystencję. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy niewielką ilość sosu, na to kładziemy warstwę makaronu, potem sos, starty ser, sos, makaron, sos i tak kilka warstw, na koniec -starty ser. Zapiekamy w piekarniku około 45 min. w 200 st. (makaron miękki). Smacznego! PS. Najsmaczniejsza jest odgrzewana.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Moje smaki również. Przepyszna potrawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !