Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 1 1/4 łyżki
woda do ciasta
jajko 2 sztuki
sól szczypta
mak 2 garśi
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z makiem

Mąkę musimy zagnieść z jajkami. Dodajemy sczyptę soli i wodę- nie wiele, Ciasto musi byc dość twarde. Następnie tak przygotwane ciasto ja dziele na kilka części i formuję z nich kluski , ja je nazywam glizdami. Oczywiscie w ręku trzymamy ciasto i na stolnicy ruchem rąk robimy kluski. Dodajemy mak i 2 łyżki midou, wszytsko ze sobą mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.07.2013 15:18
pycha,danie w sam raz dla mnie
MagdaXXX 20.05.2013 19:33
mniam pychotka
kamyk 07.03.2012 10:10
mi się kojarzą z Wigilią
Ada-Gaba 28.02.2012 07:31
super, nigdy tego nie robiłam
kasienka23 01.02.2012 10:22
zawsze chciałam takie zrobić, może skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak