Sposób przygotowania

Mąkę musimy zagnieść z jajkami. Dodajemy sczyptę soli i wodę- nie wiele, Ciasto musi byc dość twarde. Następnie tak przygotwane ciasto ja dziele na kilka części i formuję z nich kluski , ja je nazywam glizdami. Oczywiscie w ręku trzymamy ciasto i na stolnicy ruchem rąk robimy kluski. Dodajemy mak i 2 łyżki midou, wszytsko ze sobą mieszamy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    zawsze chciałam takie zrobić, może skorzystam z przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super, nigdy tego nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    mi się kojarzą z Wigilią
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,danie w sam raz dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !