Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 0,5 kg
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowy

Owoce należy umyć, usunąć pestki i zmielić. Dodać cukier, sok z cytryny i smażyć to wszystko na małym ogniu mieszając okresowo. Czas smażenia wedle uznania. Gotowy dżem przekładać do słoików. Pasteryzować przez ok 20 minut. Nadaje się na kanapki, do naleśników lub innych deserów. Proste, smaczne i tanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 26.01.2012 12:59
dobre
olemona
olemona 08.01.2012 18:41
super! pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak